Капуста кольрабі дуже корисна. Пропоную вам приготувати фаршировану капусту кольрабі з грибами. Блюдо підійде для тих хто стежить за фігурою і вегетаріанцям.
Інгредієнти
Кольрабі – 2 шт. | |
Гриби – 100 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Сир твердий – 100 г | |
Рослинне масло – 1-2 ст. л. | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Зелень – 2 гілочки | |
Цибуля порей – 1 перо |
Рецепт гарний тим, що в залежності від настрою Ви можете міняти наповнювач кольрабі, і буде вийдуть абсолютно нове блюдо і новий смак! Це можуть бути просто овочі, курка з вершками, дрібно рубана яловичина з рисом….Любителям овочів це блюдо неодмінно сподобається! До того ж його можна використовувати тим, хто постує.
Можна подавати як самостійне страви, так і в якості гарніру.
Покроковий рецепт
Кольрабі очистити від шкірки, відварити в солоній воді (близько 30 хвилин). У дорослої кольрабі волокна більш грубі, поетом, я раджу взяти невеликий качан.
Кольрабі остудити, очистити від нутрощів за допомогою ложки. М’якоть дрібно порізати, вона нам знадобиться.
Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати. Гриби помити, порізати. Моркву почистити нарізати кубиками. Нашаткувати зелень. Пасерувати на рослинній олії гриби з цибулею і морквою.
Потім додати м’якоть кольрабі та зелень, сіль, спеції. Трохи згасити, зняти з вогню.
Нагріти духовку до 180 градусів. А поки нафарширувати капусту овочевий сумішшю з грибами.
Зверху з скибочок сиру зробити шапку. Поставити в духовку на 10-15 хвилин (до рум’яності сиру).
Вийняти кольрабі з духовки. Прикрасити на власний розсуд.
Приємного апетиту!