Приготування страви займає небагато часу, а результат вас порадує незвичайним смаком. Подавати фаршировані овочі бажано з білим часниковим соусом.
Інгредієнти
Баклажан – 1-2 шт | |
Помідори – 2 шт | |
Авокадо – 1 шт | |
Кінза – 1 пучок | |
Натуральний йогурт – 100 мл | |
Часник – 3 зубчики |
Страви з баклажанів дуже люблять в азіатській кухні. Баклажан запечений зберігає свої корисні властивості, сприяє гарному травленню. Фаршировані овочі можна використовувати при підготовці до святкового заходу і просто для сімейного вечері. Страва виглядає красиво і апетитно.
Покроковий рецепт
Підготувати овочі помити. Баклажан розрізати навпіл уздовж. Авокадо на довгі шматочки.
Помідор нарізати півколом.
У кожній частині баклажана зробити надрізи паралельно один одному і вкласти в них по черзі – авокадо і помідор.
Викладаємо у форму для запікання, наливаємо трохи води і ставимо в духову шафу. Запікати овочі слід при температурі 170 градусів 60 хвилин.
Для приготування часникового соусу ріжемо дрібно кінзу, очищаємо зубчики часнику.
Йогурт змішати з часником (його видавити через чеснокодавку).
Добре перемішати всі інгредієнти і прибрати в холодильник.
Через годину виймаємо баклажани, кладемо на блюдо.
Зверху овочів викладаємо соус. Приємного апетиту!