Вимити карпа. Очистити від луски, випатрати рибу. Зрізати з філе коропа гострим ножем, рухаючись по кістках. Сам скелет можна використовувати для приготування юшки.
Кожне філе надрізати хрест-навхрест, щоб зруйнувати великі кістки в спинці.
Натерти рибне філе сіллю і перцем.
Змішати подрібнений часник з рослинним маслом, паприкою, перцем, лимонним соком і сіллю. Перемішати суміш і залишити настоюватися на п’ять хвилин.
Натерти приготованим соусом рибне філе. Накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину.
Тепер рибне філе можна приготувати абсолютно будь-яким способом. Можна обсмажити на грилі.
А можна викласти на подушку з рубленого кабачка і відправити в духову шафу.
Готову страву подавати до столу гарячим.
Такий ароматний і пікантний карт відмінно підкреслить страви з коренеплодів, рису і салати зі свіжих овочів. Приємного апетиту!