Фінська пиріг з чорницею

Фінська пиріг з чорницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати сирну листкове тісто.
Щоб приготувати тісто, треба порубати 100 г хорошого якісного сиру, 100 г охолодженого вершкового масла, щіпку солі і просіяне борошно вищого сорту спеціальним пристосуванням для рубки тесту або двома ножами. Якщо використовуєте ножі, краще рубати на рівній поверхні (столі або дошці), якщо рубкою для тіста – зручніше широкої чаші. Потім отриману крихту зібрати гіркою, зробити в центрі колодязь, розбити в нього маленьке курне яйце.

Замісити швидко тісто (швидко, щоб масло в тесті не встиг розтанути). У мене яйце було велике, тому я додала борошна трохи більше. Тісто має бути структурним, а не однорідним. Тому не намагайтеся його довго місити. В іншому випадку, ви його перемесите, і воно при випічці вийде твердим і втратить свою шаруватість. Готове тісто перекласти у форму, розподілити по формі, сформувавши бортики. Наколоти виделкою, щоб при випічці воно не роздулося. Прибрати в холодильник на 30 хвилин (приблизно) або в морозильну камеру на 15 хвилин.

Приготувати начинку.
200 г сметани (у мене сметана 20 % жирності) змішати з 50-75 г цукру піску (кількість цукру регулюйте по своєму смаку) і 1 пакетик ванільного цукру (або ваніліном). Додати 3 курячих жовтка, гарненько перемішати (але не збивати).

Вилити Начинку у форму з охолодженим тестом (чомусь фото вийшло в жовтих тонах).

Розморозити ягоду чорницю, дати стекти зайвої рідини. Зверху на сметанную начинку викласти ягоду чорницю, рівномірно розподіливши її по всій поверхні (краще це робити ложкою або руками, але в рукавичках. В іншому випадку пальці і нігті будуть чорно-сині). Випікати відкритий пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину або поки начинка не загусне. При випічці чорничний фінська пиріг краще накрити пергаментним папером.

Готовий фінська сирний пиріг остудити.
Нарізати і подавати до столу.
Приємного чаювання!