Підготувати говяжо-свинячий фарш. Відварити одну картоплину середніх розмірів, остудити і натерти на дуже дрібній тертці в фарш.
Всипати спеції і сіль за смаком. Вбити яйце, додати дрібно січену петрушку і перемішати фарш. Залишити настоюватися п’ять хвилин.
Скачати з фаршу фрикадельки і обсмажити на олії з двох сторін. Катати кульки найкраще мокрими долонями. Обсмажені фрикадельки викласти у форму для запікання.
Подрібнити печериці і обсмажити на олії.
Всипати гриби до обсмаженою фрикадельок.
Додати сметанку. Накрити форму кришкою і відправити в духову шафу – всього на 10 хвилин.
Соковиті, ароматні і смачні фрикадельки зі сметаною і грибами готові! Закуску можна подавати до столу – з овочевими салатами або ситним гарніром з коренеплодів або рису.