Фрікасе з курки з грибами

Фрікасе з курки з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати і відміряти продукти. Куряче філе очистити від шкіри. Якщо використовується заморожений горошок, то заздалегідь його розморожувати не треба. Гриби перевірити, при необхідності зачистити, не мити.

Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Гриби порубати. Більш щільне підстава глив порубати дрібніше. Куряче філе нарізати порційними шматочками.

Сковороду розігріти на середньому вогні, додати рослинне масло. Обсмажити куряче філе з обох сторін до легкої золотистої скоринки. Потім курку викласти в миску і накрити кришкою, зберігати теплим.

У сковороду додати цибулю і гриби, трохи приправити сіллю, обсмажують до майже готовності, помішуючи.

Повернути шматочки курки до цибулі і грибів, прогріти, додати сухі трави.

Кукурудзяний крохмаль, перемішати холодною водою до однорідності в невеликій ємності. Влити крохмальну суміш в сковороду. Додати гарячої води, добре перемішати і прогріти. За рахунок додавання крохмалю консистенція майбутнього соусу буде гладкою. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні хвилин 5-7. Помішувати.

Зелений горошок залити 200 мл гарячої води і дати постояти близько 5 хвилин. Потім відкинути на сито, щоб позбутися від зайвої рідини.

На завершальному етапі додати до соусу зелений горошок і вершки. перемішати, виправити на сіль. Не закриваючи кришки прогріти на невеликому вогні ще хвилин 5. Час від часу помішувати.

Готового соусу дати відпочити 5 хвилин під кришкою, щоб не заветривалась поверхню і зберігалася гладкість.

Кращим гарніром до фрікасе вважається рис. Можна відварити рис в пакетиках, а можна приготувати гарнір в сковороді. Тим більше, що робиться це дуже просто! У сковороду з високими бортами всипати пропарений рис, додати по столовій ложці солі і приправ, додати дві склянки води. перемішати. Накрити сковороду кришкою і готувати на повільному вогні до готовності. У результаті виходить розсипчастий і приправлений рис, ідеальний для гарніру!

Для подачі фрікасе на плоску тарілку викласти рис у вигляді вінка. У центр викласти кілька шматочків курки і зверху полити їх соусом. Подавати теплим. Приємного апетиту!