Фрікасе з курки з грибами

Фрікасе з курки з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просте, бюджетне і дуже смачне блюдо для сімейного обіду, яке доступне в приготуванні навіть молодої господині! Хоч у перекладі з французької “фрікасе” і означає “всяка всячина”, страва досить хрестоматійне і має точну техніку приготування. Разом з тим, на просторах мережі існує безліч імпровізацій. У цьому рецепті теж є пара відступів від класичного рецепту, але результат від цього нітрохи не програє, навіть навпаки, результат стабільніше, а варіант бюджетніше.

У цьому рецепті немає алкоголю, хоча зазвичай в процесі гасіння додається келих білого вина. Замість борошна в рецепті використовується кукурудзяний крохмаль, що дає соусу більш шовковисту структуру і підійде тим, хто обирає страви без глютену. В рецепті використані гриби гливи, але в сезон найкраще буде використовувати місцеві лісові гриби, а краще їх суміш, фрикасе буде ароматнішим. Зелений горошок влітку теж краще брати свіжим, горошини або навіть ніжні солодкі лопатки. Експериментуйте і шукайте своє неповторне поєднання сезонних продуктів для кращого результату!

Покроковий рецепт