Фріттата з лососем і ароматною зеленню

Фріттата з лососем і ароматною зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується фріттата на основі збитих яєць, а додатково додаються в це блюдо ті компоненти, які є у господині під рукою в даний момент. Це можуть бути помідори, маленькі скибочки бекону, рибне філе без кісточок, солодкий перець і багато інші харчові продукти.

Фріттата готується приблизно так само, як і класичний омлет і виглядає приблизно також, тому ці дві страви нерідко плутають, але це неправильно. Справа в тому, що таке блюдо, як фріттата має деякі особливості приготування, які і відрізняють її від звичайного омлету.

Так, наприклад, фріттату готують спочатку до певного моменту на плиті в спеціальній сковороді, потім відправляють в духовку, де це блюдо остаточно доходить до необхідного стану. Для приготування фріттати підійде не будь-яка сковорідка, а тільки та, яку можна потім ставити в духовку.

Ще одна особливість фріттати полягає в тому, що вона незмінно має круглу форму, в той час як омлет бувають круглими і прямокутними, залежно від того, в який саме посуді вони готуються.

В омлет традиційно кладуть які-небудь ковбасні вироби, а фріттату можна приготувати навіть з лососем або якийсь інший рибкою, очищеної заздалегідь від кісточок. Приготовану пишну фріттату викладають на сервірувальне блюдо, потім нарізають клиноподібними шматочками, як пиріг, потім подають до столу в якості самостійного ситного страви.

Покроковий рецепт