Для приготування «Рогу достатку» не треба бути великим кулінаром.
Інгредієнти
Ананас – . | |
Айва – . | |
Мандарини – . | |
Яблука – . | |
Ківі – . | |
Сливи – . | |
Виноград – . | |
Помело – . | |
Цукрова пудра – 2-3 столові ложки (для посипки фруктів) | |
Дерев’яні Шпажки – . |
Мабуть, в даному пості більше не рецепт, а подача фруктів красиво укладеному вигляді. Сподіваюся вам це згодиться, адже наближатися день святого Валентина. Чим порадувати свого обранця і себе кохану ;-)? На додаток, можна використовувати збиті вершки і зробити «на ходу» фруктовий салатик. Фрукти в ананасі – прекрасне продовження романтичної вечері…
Я не стала писати в інгредієнтах кількість фруктів поштучно, так як, впевнена у кожного свій смак, і кожен знайде щось своє. Скажу лише, що мені знадобилося приблизно по 1 штучці: мандарини, яблука, айва, по 2 штуки: ківі і сливи. Кілька часточок помело і жменю винограду. Зверху все посипала цукровою пудрою, вийшло дуже романтично і красиво. Знову ж підсолодити фрукти в такий час теж не погано, так як все таки не сезон.
Найважливішим і незамінним, в даному рецепті, фруктом є ананас.
Ананас вже далеко не екзотичний фрукт на нашому столі. Особливо відчувається його достаток в магазинах саме зараз, взимку. Що б ви не говорили, все таки смак свіжого ананаса далекий від консервованого фрукта. І я віддаю перевагу приготування страв саме свіжий фрукт.
Як вибрати стиглий ананас і не наткнутися на зіпсований або кислий фрукт?
При виборі ананаса, в першу чергу звертайте увагу на бадилля. Вона повинна бути зеленою, зі злегка підсохлими кінцями. Листя з центру повинні висмикувати легко. Кірка стиглого ананаса трохи м’якувата, і в той же час досить пружна. Її колір повинен бути золотисто-коричневого кольору і без плям. У кого добре розвинений нюх, допоможе і ця рада. Ананас має ніжний солодкуватий аромат. Якщо ж запах дуже інтенсивний, фрукт явно почав бродити.
Покроковий рецепт
Ананас гарненько помити, гострим ножем розрізати навпіл.
Низ ананаса обрізати, м’якоть з фрукта вирізати. Жорстку середину з м’якоті видалити маленьким ножем, викинути. Все інше нарізати шматочками, щоб зручно було їсти (я нарізала трикутниками).
Підготувати всі фрукти помити, очистити від шкірки, довільно нарізати.
Ананасову чашу красиво укласти в блюдо. Наколоти нарізану м’якоть ананаса на дерев’яні шпажки і укласти в наш «ріг». Поруч викласти скибочки айви і сливу.
Зверху викласти шматочки помело, ківі…
Мандарини, яблука, виноград.
Зверху фрукти посипати цукровою пудрою (краще через ситечко, виходить без грудок і більш рівномірно). Подавати «Ріг достатку» на десерт після романтичної вечері.
Насолоджуйтесь!