У даному рецепті пропарений сорт рису не рекомендується, так як він швидше перетворюється в кашу.
Інгредієнти
Рис – 150 гр. | |
Чорнослив – 100 гр. | |
Курага – 100 гр. | |
Цукор (краще коричневий) – 1 ст. л. | |
Морква – 1 шт. | |
Спеції – за бажанням |
Фруктовий плов ідеально підходить до пісного столу! Розсипчастий рис в поєднанні з пряними фруктами обов’язково доведеться вам за смаком.
Як приготувати плов, який не зможе розчарувати навіть самого вибагливого гурмана? Велике значення має правильно підібраний рис. Тоді це буде саме плов, а не каша або щось інше. У даному рецепті, який кулінарія відносить до розділу другі страви, використовується рис басматі. Він володіє оригінальним насиченим ароматом, не злипається, дарує незвичайний смак плову.
Покроковий рецепт
Рис заливаємо водою і залишаємо на 20 хвилин. Сухофрукти моєму і замочуємо в окропі на таку ж кількість часу.
В цей час моркву нарізаємо невеликими брусочками або просто натираємо на крупній тертці. У казані розплавляємо трохи вершкового масла й обсмажуємо моркву кілька хвилин.
Вводимо курагу і чорнослив, попередньо нарізані невеликими смужками, і тушкуємо ще хвилинку.
Додаємо спеції. Ідеальним варіантом вважається барбарис, але він рідко буває під рукою. Можна додавати у фруктовий плов коріандр, мускатний горіх. Тільки потім вводимо рис, ретельно промитий під проточною прохолодною водою. Кладемо цукор, акуратно перемішуємо і заливаємо водою, щоб вона злегка покривала рис.
Тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин, періодично перевіряючи, а після подаємо до столу..