З ароматною м’якоті гарбуза, жирних вершків і зелені можна приготувати ситне і просте блюдо, яке підійде для повсякденного меню.
Інгредієнти:
– мелені сухарі пшеничні (14 м);
– очищена м’якоть гарбуза (170 г);
– м’яке масло вершкове (36 р);
– рубана зелень свіжа пряна (за смаком);
– сире яйце куряче велике (одна штука);
– жирні вершки (48 мл).
Процес приготування:
Невеликими скибочками нарізати очищену гарбузову м’якоть, перекласти її в форму, злегка змащену невеликою кількістю масла і присипану меленими сухарями.
Розтопити вершкове масло, полити їм гарбузове шматочки, після цього з’єднати в окремій ємності сире яйце і жирні вершки, додати рубану зелень, насипати трохи солі, збити ці компоненти.
Полити гарбузове шматочки збитою вершковою сумішшю, відправити форму в духову шафу, розігрітий до 185 градусів, запікати гарбуз двадцять хвилин, потім подавати її в теплому вигляді.