Гарбуз очистити, порізати шматочками. Закип’ятити злегка підсолену воду, закинути гарбузове шматочки. Варити гарбуз до готовності. Потім злити воду, подрібнити блендером. Додати гарбузове пюре 1/ 2 склянки кокосової стружки, перемішати столовою ложкою.
2 курячих яйця збити з 100 – 120 г цукру за допомогою виделки. Додати 2 – 3 столових ложки лимонного соку, щіпку солі, 1 пакетик ванільного цукру, перемішати.
З’єднати 2 отримані суміші.
Додати 80 мл рослинного масла і лимонну цедру 1 лимона, гарненько перемішати. Слідом додати 1 чайну ложку розпушувача і 1 склянку просіяного борошна. Ретельно перемішати до однорідної маси. Якщо необхідно, додати ще пів склянки просіяного борошна. Тісто повинно вийти по консистенції як на круті оладки і трохи тягуче.
Гарбузове тісто розкласти по силіконових формочках (якщо ви використовуєте залізні форми, змастіть їх маслом). Випікати кекси з гарбуза при 180 градусів близько 25-30 хвилин. Готові кекси вийняти їх духовки, остудити.
Приготувати лимонну глазур: 2 столові ложки лимонного соку змішати з 70 – 100 р цукрової пудри. Гарненько перемішати до однорідної консистенції за допомогою виделки. Остиглі кекси покрити глазур’ю.
Гарбузове міні кекси з лимонною глазур’ю готові! Можна пити чай! Приємного апетиту!