Дуже ніжний вершковий крем-суп
відмінно підійде для того, щоб побалувати своїх домашніх. Солодкуватий смак гарбуза і вершки створюють незвичайну гармонію смаку. А часникові грінки додадуть пікантності.
Інгредієнти
Гарбуз – 1/2 невеликого розміру | |
Цибуля – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Картопля – 3 шт | |
Вершки – 500 мл | |
Хліб – 200 гр | |
Часник – 1 зубчик |
Одного разу ми з подругами відправилися в ресторан грузинської кухні, де вирішили спробувати щось незвичайне – те, що не входить у щоденний раціон російської людини. Свій вибір ми зупинили на гарбузовій суп-пюре. Саме тоді я і закохалася в нього. Такий ніжний і ароматний, я відразу подумала про те, що не погано б готувати його вдома.
Отже, вивчивши безліч рецептів в інтернеті я нарешті знайшла свій ідеальний баланс смаку. Цей суп не вимагає приправ, він сам по собі виходить дуже ароматним – всьому виною гарбуз. Намагайтеся вибирати самий запашний її примірник. Ну і звичайно домашні часникові грінки додадуть особливу пікантність цій страві!
Покроковий рецепт
Підготовка овочів. Ретельно помити й очистити овочі.
Нарізати невеликими кубиками гарбуз, дрібно нашаткувати цибулю і моркву, також невеликими шматочками нарізати картоплю
У каструлю для супу скласти гарбуз і залити водою (на 2 пальця вище овочів), посолити і поставити на повільний вогонь. Тим часом почати пасерувати цибулю.
Поступово ввести в цибуля всі овочі, що залишилися. Спочатку моркву, потім картоплю. Обсмажити все на середньому вогні. Накрити кришкою і продовжувати тушкувати на повільному вогні. Посолити за смаком.
Насіння, які були в гарбузі промити, трохи просушити на рушнику або газеті, а потім обсмажити на сковороді.
Змішати гарбуз з іншими овочами і варити на повільному вогні 20 хвилин до повного приготування овочів.
Тим часом підготуємо грінки. Для цього будь хліб на ваш смак порізати дрібними кубиками, обсмажити на сковороді без олії і додати часник, попередньо пропущений через прес.
Блендером або пресом перетворити в пюре вміст каструлі, додати вершки, довести до кипіння і вуаля – крем-суп готовий!
Залишилося тільки розкласти готову страву по тарілках і прикрасити його грінками і очищеными гарбузовим насінням. Приємного апетиту!