Покроковий рецепт
Інгредієнти…
В сухій сковороді посмажити гарбузове насіння до тих пір, поки вони не затріщать (не полінуйтеся, смак буде відмінний).
Форму вистелити пергаментним папером, змастити маслом, викласти насіння.
Гарбуз запекти в духовці, накривши її пергаментним папером. Остудити, порізати на шматочки.
Перекласти шматочки гарбуза в блендер, подрібнити до кашоподібного стану.
У каструлі з товстим дном змішати вершки, гарбузове пюре і шафран. Суміш довести до кипіння, перемішати, відкласти в сторону.
В іншій каструлі змішати цукор і сироп шипшини, додати води.
Суміш закип’ятити і варити, поки температура не досягне 240 градусів (якщо є термометр) або до загустіння.
У цю суміш влити вершково-гарбузову суміш, перемішати. Додати вершкове масло і лимонний сік. Спробувати на смак (може відрегулювати смак). Довести все це до 240 градусів, весь час помішуючи, вимкнути. Додати розведений у воді желатин, добре перемішати.
Готову вершково-гарбузову суміш вилити у форму. Дати застигнути в холодильнику. При бажанні зверху посипати крупною сіллю. Гарячим ножем нарізати на квадратики і подавати, як цукерки з чаєм.
Або подавати великим шматочком з морозивом у вигляді десерту.