Гарбузовий суп-пюре з картоплею і сиром

Гарбузовий суп-пюре з картоплею і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарбуз подобається не кожній людині, особливо дітям. Але це розмаїття не залишить байдужим нікого, навіть самих маленьких членів сім’ї.

Інгредієнти

Гарбузова м’якоть – 0,5 кг
Морква – 1 середнього розміру
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Картопля – 1 середнього розміру
Вода питна – 0,5 літра
Вершки – 0,5 склянки жирністю до 20%
Сирок – 1 брикет
Соняшникова або оливкова олія – за смаком
Прянощі – на власний розсуд
Сіль – за необхідності
Сухарики – жменя за бажанням

Як приготувати Гарбузовий суп-пюре з картоплею і сиром

В холодний осінній вечір немає мрії найпотаємнішого, ніж теплий плед і смачний гарячий обід. Саме для цього підходить і суп-пюре з гарбуза з додаванням сиру. Варто тільки уявити – вечірні сутінки у тумані, на вулиці холодно… а вся родина сидить на теплій затишній кухні за смачною вечерею… І в їхніх тарілках як раз суп за цим рецептом!

Гарбуз подобається не кожній людині, особливо дітям. Але це розмаїття не залишить байдужим нікого, навіть самих маленьких членів сім’ї. До речі, смак гарбуза яскраво не виражено, чим і привертає до себе увагу.

Гарбуз в цьому супі-пюре грає одну з головних ролей. Завдяки їй колір і аромат стають просто чарівними. А брикетик плавленого сиру надає цьому блюду один із самих ніжних смаків, які тільки є в таких стравах! Тому не потрібно укладати цей рецепт на дальню полицю, а взяти і приготувати! І після цього це блюдо захочеться готувати все більше і частіше, настільки воно незабутньо.

Час приготування – 1 годину.
Мінімальна кількість готуються порцій – 3.

Покроковий рецепт

1. Для початку необхідно підготувати потрібні інгредієнти та посуд. В першу чергу ретельно промити і очистити від шкірки, подрібнити морквину і цибулинних голівку. Після цього покласти їх в сковороду і обсмажити до появи золотистої скоринки.

2. після появи золотистої скоринки у цих овочів вимкнути їх конфорку. В окрему каструлю покласти порізану на кубики гарбузову м’якоть, порізану на кубики картоплю. У кінці покласти обсмажені овочі.

3. Вміст каструлі залити півлітром заздалегідь закип’ятила води. Цього цілком вистачає, щоб у майбутнього супу-пюре вийшла ідеальна консистенція (не занадто густа і не занадто рідка). В неї додати сіль, прянощі і прокип’ятити на повільному вогні до тих пір, поки овочі не розм’якшаться, і їх можна буде з легкістю проколоти виделкою.

4. Після приготування овочів зняти каструлю з вогню і дати вмісту трохи охолонути. Після чого включити блендер і довести до стану пюре.

5. Щоб позбавити вийшло пюре від грудочок до нього потрібно додати півсклянки вершків і брикетик плавленого сиру (для зручності його краще всього порізати на невеликі кубики). Опустити блендер ще раз в каструлю і ретельно все перемішати. Додати сіль і прянощі за власним розсудом. За бажанням, можна приготувати сухарики до супу.

6. Блюдо готове, аромати лунають по всьому будинку, всі зголодніли. Що це значить! Це значить, що настав час обіду! Суп по тарілках, хліб – у тостер. Тепер можна обідати!