Тарт виходить дуже ніжний з сильним апельсиновим ароматом.
Інгредієнти
Яйце – 3 шт | |
Масло вершкове – 100 г. | |
Борошно пшеничне – 200 р. | |
Цукор – 120 р. | |
Сметана 20% – 200 р. | |
Апельсинова цедра – 1 шт. | |
Свіжовичавлений сік апельсина – 40 мл | |
Кориця – 1 ч. л. | |
Гарбузове пюре – 500 р. |
Осінь – сезон гарбуза! Гарбузовий тарт стане відмінним пригощанням до гарячого чаю, він яскравий і пряний смак, зігріє в похмуру погоду і підніме настрій. А запах під час приготування наповнить весь будинок.
Покроковий рецепт
Якщо гарбузового пюре у вас немає, то приступимо до його приготування. Запечемо гарбуз у духовці до готовності, це займе близько години. Ложкою виймемо м’якоть в окрему тарілку і залишаємо остигати, за бажанням можна перебити блендером для більш ніжної текстури.
Приступимо до виготовлення пісочного тіста. Необхідно розтерти м’яке вершкове масло з 40 р. цукру, додати одне яйце і борошно, замісити тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Розкачати тісто між двома листами пекарської папери і перемістити в деко. Підрівняти. Прибрати в морозильну камеру.
Приготуємо начинку. Міксером збити 2 яйця з 80 г. цукру. Додати пюре гарбуза, сметану, апельсиновий сік, цедру, корицю, добре перемішати. Начинка готова.
Виймаємо форму з коржем і поставити її в духовку на 180 градумов, випікаємо 15 хвилин. Потім виливаємо в нього начинку і знову відправляємо в духовку, але знижуємо температуру до 160 градусів. Приблизно через годину – годину і десять хвилин пиріг буде готовий.
Тепер пиріг потрібно остудити і приступати до чаювання, або прибрати в холодильник на ніч і насолодитися ним на наступний день.