Пряний сонячний рис з морквою і каррі підійде до будь-якої м’ясної страви.
Інгредієнти
Рис – 1 склянка | |
Вода – 2,5 склянки | |
Сіль – 0,5-1 ч. ложка | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Каррі – 1-1,5 ч. л. (за смаком) |
Рис прекрасно поєднується з будь-якими видами м’яса, куркою, рибою. Сьогодні поділюся рецептом відвареного «сонячного» рису з овочами.
Покроковий рецепт
У сковороді розігріти 1 столову ложку рослинної олії. Злегка обсмажити на олії рис. Залити рис водою, закрити кришкою і на повільному вогні варити рис близько 20 хвилин (до напівготовності). Не перемішувати!
Поки рис вариться, почистити цибулю і моркву. Цибулю дрібно порізати, моркву потерти на дрібній тертці. Обсмажити на олії овочі до золотистого кольору.
З часом, через 20 хвилин, напівготовий рис додати засмажку з овочів і 1-1,5 чайні ложки каррі. За смаком посолити рис, перемішати.
Для того щоб рис вийшов пряний, додати в нього 2-4 зубчики часнику. (Якщо ви не дуже любите часник, можна покласти цілі зубчики і потім витягнути. А можна додати дрібно порізаний часник). Готувати «сонячний» рис до повної готовності. При необхідності підливати воду.
Готовий рис з морквою і каррі зняти з вогню. Залишити під закритою кришкою хвилин 10, щоб рис «дійшов». Подавати гарнір з рису до столу. Приємного апетиту!