Промиваємо перловку, заливаємо холодною водою і даємо їй постояти мінімум 1 годину, можна більше, якщо у вас є можливість. Я намагаюся її залишати на ніч, тоді вона швидше вариться.
Як тільки перловка настоїться (вона збільшиться в розмірі), промиваємо і заливаємо чистою водою, ставимо на вогонь, трохи підсолимо і варимо перловку на повільному вогні 40 хвилин.
Чистимо, миємо і ріжемо дрібно цибулю.
Моркву чистимо, миємо, тремо на крупній тертці.
Болгарський перець миємо, прибираємо плодоніжку і насіння, нарізаємо невеликими кубиками.
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.
До цибулі додаємо моркву і обсмажуємо до м’якості моркви.
Додаємо нарізаний болгарський перець, тушкуємо хвилин п’ять.
Шаткуємо капусту.
Додаємо капусту в сковороду.
Додаємо томатну пасту і трохи води, тушкуємо до м’якості капусти.
Додаємо лавровий лист, сіль, перець, зелень, спеції за смаком.
Тепер з’єднуємо капусту з готової перловкою.
Подаємо до столу. Приємного апетиту!