Що може бути смачніше домашніх десертів, покритих шоколадною глазур’ю? Тільки багато глазурі!Шоколадна глазур змусить всіх облизнути пальчики і просити у вас добавки ще і ще!
Інгредієнти
какао – 3 ст. л | |
цукор – 3 ст. л | |
молоко/вода – 3 ст. л | |
олія – 1 ст. л | |
ваніль – пакетик |
Рецепт цієї глазурі підійде для будь-якого десерту,особливо,якщо у вас немає часу морочитися з кремом! Досить зробити бісквітну або пісочну основу і покрити глазур’ю зверху,так само можна поєднувати її з вершковим кремом та використовувати замість окремого шару в тортах чи можна вмочити верхівку кексу і присипати горіхами! Варіацій багато, а інгредієнтів мінімум!
У випічці дуже важливо використовувати точні граммовки, але це рецепт виняток!Достатньо однієї столової ложки і невелике знання математики,інгредієнти знаходяться у співвідношенні 1:1:1. Складні рецепти в минулому, на ринг виходять прості рецепти!
Покроковий рецепт
Змішуємо всі інгредієнти в сотейнику і ретельно перемішуємо,щоб не було грудочок від какао.
Крем виходить досить густим,тому якщо ви хочете ,щоб він розтікався,то можна додати більше молока або води,але всі інші інгредієнти в зазначених пропорціях. Шоколадна глазур не вимагає точності,тому ви можете в ході роботи коригувати граммовки.
Ставимо сотейник на вогонь і нагріваємо до повного розчинення цукру. ВАЖЛИВО! Якщо сотейник з тонким дном,то потрібно постійно помішувати,щоб глазур не пригоріла.
Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо остигати,накривши зверху пакетом або харчовою плівкою,щоб не утворилася плівка і крем не заветрівся.
Остиглим кремом можна покрити бісквіт,кекси,еклери або він може стати чудовою основою для шоколадного крему! Досить збити вершки і змішати з глазур’ю!
Приємного апетиту!