Глазур на раз два

Глазур на раз два – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Що може бути смачніше домашніх десертів, покритих шоколадною глазур’ю? Тільки багато глазурі!Шоколадна глазур змусить всіх облизнути пальчики і просити у вас добавки ще і ще!

Інгредієнти

какао – 3 ст. л
цукор – 3 ст. л
молоко/вода – 3 ст. л
олія – 1 ст. л
ваніль – пакетик

Як приготувати Глазур на раз два

Рецепт цієї глазурі підійде для будь-якого десерту,особливо,якщо у вас немає часу морочитися з кремом! Досить зробити бісквітну або пісочну основу і покрити глазур’ю зверху,так само можна поєднувати її з вершковим кремом та використовувати замість окремого шару в тортах чи можна вмочити верхівку кексу і присипати горіхами! Варіацій багато, а інгредієнтів мінімум!

У випічці дуже важливо використовувати точні граммовки, але це рецепт виняток!Достатньо однієї столової ложки і невелике знання математики,інгредієнти знаходяться у співвідношенні 1:1:1. Складні рецепти в минулому, на ринг виходять прості рецепти!

Покроковий рецепт

Змішуємо всі інгредієнти в сотейнику і ретельно перемішуємо,щоб не було грудочок від какао.
Крем виходить досить густим,тому якщо ви хочете ,щоб він розтікався,то можна додати більше молока або води,але всі інші інгредієнти в зазначених пропорціях. Шоколадна глазур не вимагає точності,тому ви можете в ході роботи коригувати граммовки.

Ставимо сотейник на вогонь і нагріваємо до повного розчинення цукру. ВАЖЛИВО! Якщо сотейник з тонким дном,то потрібно постійно помішувати,щоб глазур не пригоріла.

Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо остигати,накривши зверху пакетом або харчовою плівкою,щоб не утворилася плівка і крем не заветрівся.

Остиглим кремом можна покрити бісквіт,кекси,еклери або він може стати чудовою основою для шоколадного крему! Досить збити вершки і змішати з глазур’ю!
Приємного апетиту!