Цибуля, картопля (1 шт.), м’ясо і сало порізати шматочками і пропустити через м’ясорубку.
Додати сіль і спеції за смаком. Розбити 1 яйце.
Скибочки хліба розмочити в гарячому молоці. Хліб разом з молоком додати до м’ясного фаршу.
Всипати картопляний крохмаль і ретельно перемішати. Фарш має вийти дуже соковитим.
Решті картоплю почистити і натерти на крупній тертці на окрему миску.
До тертому картоплі додати сіль і 1 яйце. Все ретельно перемішати.
З м’ясного фаршу сформувати кульки, розміром з яблуко і сплющив в коржик. Серединку кожної коржі прим’яти так, щоб краї були трохи вище. Розмістити коржі у формі для запікання, рясно змазані олією.
На кожну м’ясну коржик покласти картопляну масу (по 1-2 ст. л.). Розрівняти.
Поверх картоплі покласти натертий на тертці сир.
Сметану і 1 яйце збити в окремому посуді.
Отриманим соусом полити кожну заготовку.
Запікати в духовці приблизно 30 хвилин при 190 градусах.
Готові вироби вийняти з духовки і розкласти по порційних тарілках.