Гнізда з фаршу і картоплі в духовці

Гнізда з фаршу і картоплі в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Цибуля, картопля (1 шт.), м’ясо і сало порізати шматочками і пропустити через м’ясорубку.


Додати сіль і спеції за смаком. Розбити 1 яйце.


Скибочки хліба розмочити в гарячому молоці. Хліб разом з молоком додати до м’ясного фаршу.

Всипати картопляний крохмаль і ретельно перемішати. Фарш має вийти дуже соковитим.

Решті картоплю почистити і натерти на крупній тертці на окрему миску.


До тертому картоплі додати сіль і 1 яйце. Все ретельно перемішати.

З м’ясного фаршу сформувати кульки, розміром з яблуко і сплющив в коржик. Серединку кожної коржі прим’яти так, щоб краї були трохи вище. Розмістити коржі у формі для запікання, рясно змазані олією.

На кожну м’ясну коржик покласти картопляну масу (по 1-2 ст. л.). Розрівняти.

Поверх картоплі покласти натертий на тертці сир.

Сметану і 1 яйце збити в окремому посуді.

Отриманим соусом полити кожну заготовку.

Запікати в духовці приблизно 30 хвилин при 190 градусах.

Готові вироби вийняти з духовки і розкласти по порційних тарілках.