Місцеві жителі в Італії дуже часто включають в повсякденне меню гноччи, які мають овальну форму і нагадують сильно галушки. Правда, готують гноччи не із звичайного тіста, а з картопляного.
Інгредієнти
свіжий шпинат – 500 г | |
олія оливкова – 1 ст. ложка | |
будь-яка універсальна приправа, наприклад, «Вегета» – 1 ст. ложка з гіркою | |
бульби картоплі – 350 г | |
високосортний борошно пшеничне – 280 г | |
біле вино – 50 мл | |
добірне куряче яйце – 1 шт. | |
будь-який твердий сир – 120 г наприклад, «Едам» | |
морська сіль – за смаком | |
мелений перець білий – за смаком | |
томатна паста – 1 ст. ложка |
Місцеві жителі в Італії дуже часто включають в повсякденне меню гноччи, які мають овальну форму і нагадують сильно галушки. Правда, готують гноччи не із звичайного тіста, а з картопляного, в яке додатково додають шпинат. У різних країнах їх називають по різному: галушки, галушки, ньоккі…
Покроковий рецепт
Ретельно промити листя свіжого шпинату, потім викласти цей листовий овоч в киплячу воду і варити не більше семи хвилин.
Перекласти тимчасово відварений шпинат на сито, як тільки він підсохне, подрібнити його блендером і перекласти в марлю. Віджати пюрированную шпинатну масу так, щоб в ній практично не залишилося рідини.
Далі відварити окремо картоплю разом з шкіркою, як тільки він стане м’яким, повністю його остудити і почистити, потім збити блендером, додати в ємність з картопляної збитою масою трохи солі, шпинатне пюре, а також сире яйце і трохи оливкової олії. Все добре перемішати, потім підготувати обробну дошку і присипати її невеликою кількістю пшеничного борошна, з приготованого картопляного тіста зі шпинатом сформувати ковбаски, товщина яких повинна складати два пальці, але не більше.
Приготовлені картопляні ковбаски необхідно додатково нарізати поперечними шматками довжиною до 2 см, після цього підготувати каструлю, закип’ятити в ній воду, трохи посолити її. Порціями викладати в киплячу воду гноччи і варити їх до тих пір, поки вони не почнуть спливати.
Приготовлені гноччи викласти за допомогою шумівки на блюдо, а в каструлю додати нову порцію картопляних шматочків. Як тільки всі гноччи будуть готові повністю, можна приготувати спеціальний соус, а для цього необхідно поставити на плиту саму глибоку сковорідку. Влити в неї трохи олії, потім насипати приправу і трохи білого меленого перцю, ложечку томатної пасти, перемішати. Додати біле вино, насипати твердий тертий сир, ще раз гарненько перемішати суміш. Прогрівати сирно-винний соус на сильному вогні при безперервному помішуванні ще хвилини три, потім перелити його на приготовані гноччи. Далі італійське блюдо з сирно-винним соусом подавати в гарячому вигляді до столу з м’ясом або яким-небудь салатом.