Як приготувати голубці, щоб вони були соковиті і смачні, та ще й під томатним соусом.
Інгредієнти
Капуста свіжа білокачанна – 1 кг | |
М’ясний фарш – 0,5 кг | |
Рис – 0,5 склянки | |
Цибуля ріпчаста – 1 середня головка | |
Зелена цибуля – кілька пір’я | |
Рослинне масло – трошки для обсмажування | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Томатна паста – 2 ст. ложки | |
Помідори – 2 шт. | |
Часниковий порошок – 1/2 ч. ложки | |
Борошно – 2 ст. ложки | |
Вода – 1/2 склянки |
Рекомендації: «Для голубців не обов’язково розібрати качан на листя, а потім їх відварювати. Якщо дозволяє морозильна камера, досить потримати там вилок день-другий, а потім відтанути. Листя набагато міцніше, простіше відокремити, і сформувати голубці набагато зручніше».
Покроковий рецепт
Капусту очистимо від верхніх брудних листя і розберемо вилок. Ці листя частинами (якщо велика каструля можна і відразу все) обварюють в підсоленому окропі приблизно 1 хвилинку, щоб зм’якли. Коли капустяне листя охолонуть, зрізаємо з них потовщення.
Ріпчасту цибулю почистимо і дрібно наріжемо,так само наріжемо трохи зеленої цибулі. Злегка обсмажимо до золотистого кольору і м’якості.
Рис промиємо в холодній воді і відваримо до напівготовності. Змішаємо фарш, рис, цибулю і посолити-поперчити.
Готовий фарш розкладемо на капустяне листя і загорніть в голубці (спочатку край від себе, потім бічні наліво-направо і закотимо до досконалості). Отримані голубці кладемо в товстостінну чашу мультиварки, наливаємо трохи води і додаємо за смаком солі. Тепер ставимо голубці на режим гасіння. Тушкуємо до готовності.
Помідори миємо й дрібненько ріжемо, попередньо краще зняти шкірку. Обсмажуємо помідори на рослинному маслі на сковороді до м’якості. Потім додаємо томатну пасту, часниковий порошок, борошно, розведене у воді, солимо за смаком і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Готові голубці з фаршем і рисом дістаємо з мультиварки, викладаємо на тарілочку і заправляємо томатним соусом. Приємного апетиту.