Голубці з фаршем і рисом, тушковані в мультиварці

Голубці з фаршем і рисом, тушковані в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати голубці, щоб вони були соковиті і смачні, та ще й під томатним соусом.

Інгредієнти

Капуста свіжа білокачанна – 1 кг
М’ясний фарш – 0,5 кг
Рис – 0,5 склянки
Цибуля ріпчаста – 1 середня головка
Зелена цибуля – кілька пір’я
Рослинне масло – трошки для обсмажування
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Томатна паста – 2 ст. ложки
Помідори – 2 шт.
Часниковий порошок – 1/2 ч. ложки
Борошно – 2 ст. ложки
Вода – 1/2 склянки

Як приготувати Голубці з фаршем і рисом, тушковані в мультиварці

Рекомендації: «Для голубців не обов’язково розібрати качан на листя, а потім їх відварювати. Якщо дозволяє морозильна камера, досить потримати там вилок день-другий, а потім відтанути. Листя набагато міцніше, простіше відокремити, і сформувати голубці набагато зручніше».

Покроковий рецепт

Капусту очистимо від верхніх брудних листя і розберемо вилок. Ці листя частинами (якщо велика каструля можна і відразу все) обварюють в підсоленому окропі приблизно 1 хвилинку, щоб зм’якли. Коли капустяне листя охолонуть, зрізаємо з них потовщення.

Ріпчасту цибулю почистимо і дрібно наріжемо,так само наріжемо трохи зеленої цибулі. Злегка обсмажимо до золотистого кольору і м’якості.

Рис промиємо в холодній воді і відваримо до напівготовності. Змішаємо фарш, рис, цибулю і посолити-поперчити.

Готовий фарш розкладемо на капустяне листя і загорніть в голубці (спочатку край від себе, потім бічні наліво-направо і закотимо до досконалості). Отримані голубці кладемо в товстостінну чашу мультиварки, наливаємо трохи води і додаємо за смаком солі. Тепер ставимо голубці на режим гасіння. Тушкуємо до готовності.

Помідори миємо й дрібненько ріжемо, попередньо краще зняти шкірку. Обсмажуємо помідори на рослинному маслі на сковороді до м’якості. Потім додаємо томатну пасту, часниковий порошок, борошно, розведене у воді, солимо за смаком і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Готові голубці з фаршем і рисом дістаємо з мультиварки, викладаємо на тарілочку і заправляємо томатним соусом. Приємного апетиту.