Горбуша “під шубою” – тільки звучить страшно, насправді – це один з найпростіших рецептів. Але, при цьому, страва виходить дивно смачним.
Інгредієнти
Горбуша – 1 штука | |
Морква – 3 штуки виберіть великі | |
Сир твердий – 150 грам без віддушки | |
Сметана/ майонез – 200 грам | |
Сіль – за смаком | |
Рослинна олія – 100 грам |
Горбуша, запечена під морквяно-сирної шубою, при всій простоті приготування, виходить дуже смачною, і виглядає так, що на святковий стіл не соромно подати.
Покроковий рецепт
Горбушу чистимо, потрошимо, промиваємо, розрізаємо вздовж по хребту, солимо, викладаємо в суху форму.
Технологія приготування передбачає велику кількість масла в моркві, якщо змазати форму, блюдо вийде занадто жирним.
Моркву тремо на крупній тертці, на сковороду наливаємо олію, розігріваємо, обсмажуємо моркву. Вона повинна стати м’якою, з медовим відтінком. Трохи підсолюємо.
Викладаємо моркву на рибу і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Поки риба запікається, готуємо сир.
Трьом його на крупній тертці, дрібна терка зробить скоринку дуже тугий. Змішуємо зі сметаною або майонезом за смаком. Якщо вибрали сметану, то варто трохи підсолити.
Через 20 хвилин дістаємо рибу, викладаємо зверху сир зі сметаною і відправляємо назад в духовку ще хвилин на 20.
Після закінчення часу перевіряються на готовність, якщо скоринка ще не зарум’янилася, вимкніть духовку в режим запікання зверху і потримайте ще хвилин 5-7, як тільки скоринка стане апетитно-рум’яною, страва готова.
На гарнір ідеально підходить картопляне пюре.
При сервіровці можна додати консервований горошок і посипати зеленню.