Якщо вам подобаються страви, приготовані з горбуші, то радимо посмажити на сковороді. Рецепт простий, але завдяки смаковим якостям горбуші, рибка виходить на славу!
Інгредієнти
Горбуша – 600 гр | |
Сіль – за смаком | |
Приправа дл ярыбных страв – за смаком | |
Борошно – 4 ст. л. | |
Масло рослинне – 50 мл |
У нашому рецепті ми використовували для смаження червону рибу – горбушу. Попередньо рибку слід розморозити, зрізати з неї голову, хвіст, плавники, випатрати і гарненько промити під холодною проточною водою. Для рецепту смаження горбуші на сковороді нам також потрібно борошно для обвалювання рибних шматочків, сіль, приправа для рибних страв і рослинне масло (у нас – соняшникова).
Покроковий рецепт
Отже, рибка – горбуша у нас підготовлена до подальших кулінарних дій. Перекладаємо горбушу на обробну дошку і нарізаємо шматочками товщиною приблизно 2,5 см
Рибні шматочки слід на своє уподобання посолити і додати ще спеціальну приправу для приготування рибних страв. Якщо така приправа на момент реалізації рецепта відсутня, то можна скористатися меленим перцем, наприклад.
На тарілку пересипаємо пшеничне борошно. Повністю обвалюємо шматочки горбуші в борошні.
На сковороді підігріваємо олію. Перекладаємо шматочки горбуші смажитися на сковороду. На сковороді горбушу підсмажуємо з кожного боку до повної готовності.
Апетитна смажена горбуша готова до подачі на стіл. До блюда з червоної риби можна запропонувати картопляний гарнір. Приємного всім апетиту!