Горіхові кекси на майонезі

Горіхові кекси на майонезі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це саме швидке і просте приготування кексів.

Покроковий рецепт


В основу тіста для кексів закладена повітряна маса зі збитих трьох яєць і цукру. За бажанням можна додати ванільний цукор. Секрет легкості полягає в тому, що масу потрібно збити міксером на великій швидкості до появи пухирців і легкого освітлення маси.

Далі додається 200 гр майонезу і ще трошки збивається.

Наступний крок – вводимо в отриману масу борошно з содою і доводимо суміш до однорідної консистенції. Дуже важливо, щоб мука була просеянная, так як це наповнить її киснем.

Висипаємо в отримане тісто горіхи і акуратно перемішуємо. Моя сім’я любить, коли горіхи не маленького подрібнені, а великими шматочками.

Для отримання шоколадних кексів відокремлюємо від тесту невелику частину і додаємо в неї какао порошок. Це і будуть шоколадні кекси.

Фоми заповнюємо на 1/3, залишаючи місце для підняття кексового тіста.

Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Наш десерт випікаємо до рум’яної скоринки, приблизно 25-30 хвилин.