Формочки можна взяти будь-які. У мене в формі ялинкових іграшок. Обов’язково посипати зверху “сніжком” з цукрової пудри.

Інгредієнти
| Вершкове масло – 40 г | |
| Цукор – 200 г | |
| Волоські горіхи – 80 г | |
| Яйця – 2 шт | |
| Кефір – 200 мл | |
| Розпушувач – 1/4 ч. л. | |
| Борошно – 250 г | |
| Кукурудзяна олія – 10 г |
Новорічні свята самі казкове і найдовші. Хочеться якомога більше потішити і себе і рідних. Горіхові кексики у формі новорічних символів відмінно підходять для такого пустощів ).
Покроковий рецепт

40 г вершкового масла заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно размягчилось, і добре розтерти його з 200 г цукрового піску.

Додаємо в масляно-цукрову масу 2 штуки яєць.

Потім вливаємо 200 мл кефіру і всі інтенсивно змішуємо. Отримаємо однорідну консистенцію.

Всипаємо 1/4 ч. л. розпушувача і 80 г достатньо подрібнених волоських горішків.

Тепер залишилося додати 250 г борошна пшеничного (бажано вищого сорту) і довести всі інгредієнти до однорідності.

Силіконові формочки у вигляді новорічних символів злегка змащуємо кукурудзяною олією. Потім виливаємо в них наше рідке тісто. Заповнюємо їх не повністю, десь на 3/4. Відправляємо в духовку запікатися на 20 хвилин. Температуру потрібно виставити на 195 °С (при режимі верх-низ).

Акуратно виймаємо ще гарячими з форми і чекаємо поки охолонуть. Посипаємо цукровою пудрою як “сніжком” і угощаемся.)
