Формочки можна взяти будь-які. У мене в формі ялинкових іграшок. Обов’язково посипати зверху “сніжком” з цукрової пудри.
Інгредієнти
Вершкове масло – 40 г | |
Цукор – 200 г | |
Волоські горіхи – 80 г | |
Яйця – 2 шт | |
Кефір – 200 мл | |
Розпушувач – 1/4 ч. л. | |
Борошно – 250 г | |
Кукурудзяна олія – 10 г |
Новорічні свята самі казкове і найдовші. Хочеться якомога більше потішити і себе і рідних. Горіхові кексики у формі новорічних символів відмінно підходять для такого пустощів ).
Покроковий рецепт
40 г вершкового масла заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно размягчилось, і добре розтерти його з 200 г цукрового піску.
Додаємо в масляно-цукрову масу 2 штуки яєць.
Потім вливаємо 200 мл кефіру і всі інтенсивно змішуємо. Отримаємо однорідну консистенцію.
Всипаємо 1/4 ч. л. розпушувача і 80 г достатньо подрібнених волоських горішків.
Тепер залишилося додати 250 г борошна пшеничного (бажано вищого сорту) і довести всі інгредієнти до однорідності.
Силіконові формочки у вигляді новорічних символів злегка змащуємо кукурудзяною олією. Потім виливаємо в них наше рідке тісто. Заповнюємо їх не повністю, десь на 3/4. Відправляємо в духовку запікатися на 20 хвилин. Температуру потрібно виставити на 195 °С (при режимі верх-низ).
Акуратно виймаємо ще гарячими з форми і чекаємо поки охолонуть. Посипаємо цукровою пудрою як “сніжком” і угощаемся.)