Горіховий паска

Горіховий паска – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні захотілося спекти щось особливе. Викладаю вам рецепт паски з горіхами, родзинками і цукатами. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 паски. Перед тим як приступити до випікання пасок, прочитайте деякі мої поради. Вони допоможуть вам приготувати повітряну випічку.

Поради з приготування пасок:
– Вершкове масло краще не растапливайте в мікрохвильовій печі, а саме розімніть, залиште його танути при кімнатній температурі. Розтоплене масло погіршує структуру тесту, воно робиться темним, рветься на частини, не промешівается. Виправити таке тісто можна, додавши ложку крижаної води. Воду слід поступово підливати, не перестаючи помішувати тісто.

– Тісто виходить еластичним. Воно не повинно бути рідким, інакше паски расплывутся, не піднімуться, будуть плоскими. Також погано, якщо тісто буде занадто густим: паски будуть важкими і несмачними і швидко зачерствеют.

– Випічку пасок краще проводити в зволоженою духовці, для цього у низ духової шафи встановіть ємність з гарячою водою.

– Готовність паски можна перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою. Якщо при встановленні в паску до неї прилипло тісто – паска ще сирий; якщо скіпка (сірник, зубочистка) суха – паска готова.

Покроковий рецепт