Горіхово-шоколадне суфле

Горіхово-шоколадне суфле – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промити дуже ретельно мигдальні горішки, волоські, арахіс (або інші, на свій смак і наявність на кухні) і перекласти їх на суху сковорідку, потім обсмажувати декілька хвилин при постійному помішуванні.

Остудити горішки і видалити лушпиння, після чого всі горішки пересипати в миску блендера і подрібнити, але не до стану порошку, а з невеликими шматочками.

Потім обсмажити всуху кунжутне насіння. Як тільки вони придбають золотистий відтінок, пересипати їх в посуд з усієї горіховою масою. Додати сюди ж шматочки не крупно порізаного шоколаду.

Потім підготувати ще одну посуд, з’єднати в неї сирі білки зі свіжовіджатим соком, збити. Насипати поступово цукровий пісок, не припиняючи процесу збивання, додати розм’якшене вершкове масло, все гарненько збити ще раз.

З’єднати білкову солодку масу з мигдальною сумішшю і подрібненої м’ятою, збивати всі хвилини три, перекласти приготований десерт рівними порціями в невеликі формочки (вони можуть бути керамічними або силіконовими), а їх, у свою чергу, слід поставити на деко.

Запікати горіхово-шоколадний повітряний десерт хвилин двадцять при 160 градусах, потім подавати до святкового столу в охолодженому вигляді.

За бажанням вишукане суфле можна полити теплим розтопленим шоколадом або прикрасити якими-небудь соковитими ягодами.