Гороховий овочевий суп з йогурту з зеленню – ароматний супчик на обід! Дуже смачно і швидко!
Інгредієнти
Горох нут – 1/2 склянки (можна консервований) | |
Кінза – 2 чашки (нарізаної свіжої) | |
Кріп – 2 чашки (дрібно нарізаного) | |
Шпинат – 1/2 чашки (дрібно нарізаного) | |
Часник – 1/2 чашки (дрібно нарізаного) | |
М’ята – 1/2 склянки (дрібно нарізаною) | |
Селера – 1/4 склянки (дрібно нарізаного) | |
Йогурт – 3 склянки | |
Вода – 4 склянки (можна більше, якщо ваш йогурт занадто густий, або, якщо ви хочете більш рідкий суп) | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Рис – 1/3 склянка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Петрушка – 1/4 склянки (дрібно нарізана) |
Гороховий суп з йогурту з зеленню – ароматний супчик на обід! Овочевий суп – дуже смачно і швидко!
Покроковий рецепт
Якщо Ви використовуєте сушений горох, а не консервований, залийте його водою і варіть 1 годину. Злийте воду, відкладіть в сторону. Зелень покладіть в друшляк і промийте під проточною водою, руками не стискайте. Наріжте.
У середній каструлі змішайте йогурт, воду, борошно і яйця, до отримання однорідної маси. Поставте на середній вогонь. Додайте рис і варіть, помішуючи. (Дуже важливо постійно заважати, щоб суп не згорнувся!) Суп слід кип’ятити близько 7-10 хвилин.
Як тільки закипить, додайте зелень. Помішуючи, варіть на повільному вогні ще 7-8 хвилин, поки рис не приготується.
Додайте зварений або консервований горох. Зніміть каструлю з вогню.
Дайте охолонути до кімнатної температури, потім посоліть, поперчіть за смаком. Подавайте суп порційно.
Ви також можете охолодити йогуртовий суп перед вживанням, від цього він стає не менш смачним, особливо у спекотне літо. Приємного апетиту!