Гороховий суп з копченими сосисками

Гороховий суп з копченими сосисками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

90% успіху в приготуванні горохового супу – це правильно зварений горох. У кожної господині свої секрети. Я ж варю крупу так: у каструлю наливаю 4 склянки холодної води до неї додаю 2 склянки гороху (звичайний горох з упаковки, купую в супермаркеті, не дорогий, половинки горошин), ставлю на плиту. Важливо!!!Горох, коли закипить піниться, тому на каструлю кладу дерев’яну паличку для суші, вона затримує піну і горох не витікає за межі. Коли крупа закипає, я додаю ще склянку холодної води і даю закипіти ще раз, ретельно перемішавши все. Після другого закипання прикручую нагрівання до середнього, і горох кипить повільно ще 15-20 хв. От і все розсипчастий, м’який і ароматний горох майже готовий.



Далі, до звареному гороху я додаю 2 ст. холодної води і порізаний середнім кубиком картоплю. Суп вариться ще 10 хв до готовності картоплі.


В цей час готуємо інгредієнти для засмажки. Моркву, цибулю і сосиски ріжемо кубиком.

На розігріту сковороду наливаємо оливкова олія першого віджиму(так виходить дуже ароматна заправка) і додаємо цибулю. Обсмажуємо його до прозорості, додаємо моркву. Обсмажуємо її близько 3 хв, додаємо сосиски. Доводимо засмажку до готовності 3-4 хв.

У готовий горохово-картопляний суп додаємо заправку з сковороди. Посипаємо все дрібно нарізаною зеленню.

Супчик готовий!!!!Подаємо його в глибоку тарілку, прикрашаємо гілочкою кропу і посипаємо білим кунжутом!
ПРИЄМНОГО АПППЕТИТА!!!