У гострий морквяний салат можна додати ще які-небудь додаткові компоненти, наприклад, листочки кінзи, дайкон, підсмажені горішки, завдяки яким страва вийде більш яскравим і цікавим.

Інгредієнти
| густий соус соєвий солодкий – півтори ч. ложки | |
| тушки кальмарів – 400 г | |
| великі часникові зубці – три штуки | |
| ароматне масло кунжутне – одна ст. ложка | |
| соковита морква велика – одна штука | |
| огірок свіжий – одна штука | |
| свіжовичавлений сік лимонний – дві ч. ложки | |
| коричневий цукровий пісок – половина ч. ложки | |
| свіжий перець чилі – один стручок або пластівці перцю чилі | |
| зелень будь – жменя | |
| кунжутне насіння – 1/2 ч. ложки |
