У гострий морквяний салат можна додати ще які-небудь додаткові компоненти, наприклад, листочки кінзи, дайкон, підсмажені горішки, завдяки яким страва вийде більш яскравим і цікавим.
Інгредієнти
густий соус соєвий солодкий – півтори ч. ложки | |
тушки кальмарів – 400 г | |
великі часникові зубці – три штуки | |
ароматне масло кунжутне – одна ст. ложка | |
соковита морква велика – одна штука | |
огірок свіжий – одна штука | |
свіжовичавлений сік лимонний – дві ч. ложки | |
коричневий цукровий пісок – половина ч. ложки | |
свіжий перець чилі – один стручок або пластівці перцю чилі | |
зелень будь – жменя | |
кунжутне насіння – 1/2 ч. ложки |
До речі, ті, у кого є в наявності готова корейська морквина, можуть спростити рецепт і додати в цей приготований корейська морквяний салат кальмари і інші компоненти. У цьому випадку заправку не потрібно буде готувати, так і маринувати овочі не доведеться.
За бажанням в морквяний корейський салат можна додати дайкон, нарізаний дуже тонкою соломкою, кінзу або будь-яку пряну зелень і овочі.
Покроковий рецепт
Почистити промиті овочі, потім тонкою і довгою соломкою нашаткувати моркву, огірок, що ж стосується салатного лука, то його необхідно нарізати півкільцями.
Після цього можна зайнятися приготуванням особливої гострої заправки, а для цього потрібно влити в вільну глибоку посуд соєвий соус в достатній кількості, додати свіжий цитрусовий сік, а також кунжутне масло, насипати коричневий цукровий пісок.
Видалити насіння з перцю чилі, потім дуже дрібненько подрібнити стручок і відправити його в посуд з іншими компонентами, все перемішати виделкою. Далі в приготовлену заправку викласти нарізані овочі. Накрити посуд з овочами харчовою плівкою і залишити маринуватися приблизно на тридцять хвилин.
У цей час потрібно очистити від зовнішньої тонкої плівки всі тушки кальмарів, потім промити морепродукти і нарізати їх тоненькою соломкою, покласти в киплячу воду, злегка посолити і довести ще раз до кипіння. Прибрати посуд з відвареними кальмарами з вогню, обдати їх холодною водою, потім викласти ці морепродукти у посуд з маринованими овочами.
Додати тертий часник, насіння кунжуту і будь-які листки зелені, перемішати гарненько гострий морквяний салат і відразу ж подавати до столу.