Почистити промиті овочі, потім тонкою і довгою соломкою нашаткувати моркву, огірок, що ж стосується салатного лука, то його необхідно нарізати півкільцями.
Після цього можна зайнятися приготуванням особливої гострої заправки, а для цього потрібно влити в вільну глибоку посуд соєвий соус в достатній кількості, додати свіжий цитрусовий сік, а також кунжутне масло, насипати коричневий цукровий пісок.
Видалити насіння з перцю чилі, потім дуже дрібненько подрібнити стручок і відправити його в посуд з іншими компонентами, все перемішати виделкою. Далі в приготовлену заправку викласти нарізані овочі. Накрити посуд з овочами харчовою плівкою і залишити маринуватися приблизно на тридцять хвилин.
У цей час потрібно очистити від зовнішньої тонкої плівки всі тушки кальмарів, потім промити морепродукти і нарізати їх тоненькою соломкою, покласти в киплячу воду, злегка посолити і довести ще раз до кипіння. Прибрати посуд з відвареними кальмарами з вогню, обдати їх холодною водою, потім викласти ці морепродукти у посуд з маринованими овочами.
Додати тертий часник, насіння кунжуту і будь-які листки зелені, перемішати гарненько гострий морквяний салат і відразу ж подавати до столу.