Гречана каша на воді з курячим кубиком

Гречана каша на воді з курячим кубиком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перед тим, як приступити безпосередньо до варінні каші, гречану крупу обов’язково потрібно буде перебрати. Зручніше висипати гречку на стіл (якщо використовуєте невелику кількість крупи), і перебрати її руками, усуваючи зустрічаються чорні або зіпсовані зернятка. Взагалі, якість гречаної крупи безпосередньо залежить від виробника, але навіть якщо куплена вами гречка вищого сорту (так, ще й дорога), не варто нехтувати процедурою «огляду» крупи.

Потім гречану крупу потрібно буде промити. Краще пересипати крупу на сито, а потім відправити її під несильний струмінь холодної води. Промитої гречці дати трохи стекти, а потім перекладе в підходящу для варіння каші каструльку.

Відразу підсипаємо до промитої крупи сіль і курячий кубик. Кубик перед відправкою в каструлю потрібно розкришити. До речі, замість курячого кубика можна взяти, наприклад, овочевий або м’ясний.

Гречку в каструлі заливаємо двома склянками холодної води. Ставимо каструлю на плиту. Вогонь виставляємо максимальний. Чекаємо, поки вода почне закипати, потім вогонь зменшуємо.

На помірному вогні варимо розсипчасту гречку приблизно 15 хвилин. Періодично суповий ложкою кашку перемішуємо, стежачи, щоб вона не прилипла до дна каструлі.

У зварену готову гречку додаємо шматочок вершкового масла. Під впливом високої температури каші, масло тут же почне плавитися. Кашу в цей час слід перемішати. Далі кашу рекомендується накрити кришкою і теплим рушником, щоб вона потомилась хвилин 10. Даний процес тільки поліпшить смакові якості готового круп’яного страви.

Наша смачна розсипчаста кашка з гречки готова! Приємної трапези!