Гречаний суп з куркою

Гречаний суп з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування основи супу – курячого бульйону – промийте м’ясо і перекладіть його в каструлю. Залийте куряче м’ясо водою, поставте на плиту варитися. Як тільки м’ясо почне подавати ознаки закипання, не пропустіть момент утворення над поверхнею води пінки. Її потрібно обов’язково видалити. Зменшіть вогонь, варіть куряче м’ясо до готовності (35-40 хвилин, в залежності від якості курки, домашню птицю слід варити довше). Відварне м’ясо вийміть з каструлі, а отриманий бульйон, приправте за смаком сіллю.

Промийте від забруднень картоплю, очистіть і наріжте у формі брусків або невеликих кубиків. Перекладіть картоплю для супу в каструлю. Проваріть 5-7 хвилин.

Необхідну кількість гречаної крупи ретельно промийте під водою, попередньо перебравши її і видаливши чорні зернятка. Вода після промивання повинна бути абсолютно чистою. Підготовлену крупу відправте в каструлю до картоплі.

Очистіть інші овочі. Подрібніть їх наступним чином: моркву натріть, а ріпчасту цибулю дрібно нарубаєте. Паралельно налийте на сковороду олію і розігрійте його.

Подрібнені овочі перекладіть на сковороду в розігріту олію. Пасеруйте овочі до м’якості. Потім готову овочеву пасеровку додайте в каструлю. Варіть гречаний суп до готовності всіх інгредієнтів.

Промийте свіжу петрушку (або використовуйте іншу зелень – кріп, зелена цибуля). На обробній дошці дрібно наріжте петрушку.

Перекладіть в готовий суп подрібнену зелень. Смачний гречаний суп з куркою готовий.

При подачі на стіл у кожну тарілку покладіть шматочки курячого м’яса і налийте суп. Додатково можна використовувати для такого супчика сметану або майонез. Приємного вам апетиту!