Гарячий, живильний гречаний супчик, не тільки зігріє Вас в холодний день, а також урізноманітнює повсякденний раціон.
Інгредієнти
Курячі стегенця – 2 шт | |
Вода – 2.5 л | |
Картопля – 4 шт. середнього розміру | |
Ріпчаста цибуля – 50 г | |
Морква – 150 г | |
Часник (зубчик) – 1 шт. | |
Болгарський перець – 50 г | |
Гречка – 3 ст. л. | |
Рослинна олія – 50 мл | |
Сіль – 1 ч. л. з гіркою | |
Суміш перців – за смаком | |
Базилік – за смаком | |
Рубана зелень – за смаком |
Злиття корисних і смачних продуктів даного страви, не залишить без уваги істинних гурманів і знавців правильного харчування. Відмінний варіант для тих, хто стежить за фігурою і підраховує калорії. Шалено смачний і ситний суп на курячому бульйоні я приготую сьогодні. Сподіваюся, що страва не тільки приживеться у вашій родині, але також, займе одне з перших місць в кулінарній скарбничці.
Що особливого в гречаному супі? – запитаєте Ви. Універсальність і простота даного рецепту зашкалює. Технологія приготування дозволяє готувати страву не тільки професіоналів, але також легко впоратися з поставленим завданням новачок-любитель.
Покроковий рецепт
Обід, як правило, я завжди готую на курячому бульйоні і сьогоднішній рецепт – не виняток. Для комфортної готування, розкласти всі необхідні продукти, що б все було під рукою.
В першу чергу приступаємо до приготування бульйону. Ставимо воду на плиту, накриваємо кришкою і чекаємо, поки не закипить. Розділимо курку на частини. Відокремивши окосту від тушки, я вирізаю велику кістку і знімаю шкуру, щоб бульйон був не такий жирний, так як курку я використовую домашню. В киплячу воду, я кладу курячі окости, роблю вогонь на мінімум і залишаю варитися на 30 хвилин. Кришку при цьому повністю не закриваю.
Гречку заливаю проточною водою, даю трохи постояти, а потім зливаю воду. Процедуру необхідно повторювати до тих пір, поки вода не стане абсолютно чистою, а пінка і дрібне сміття не буде спливати.
Очистимо овочі.
Нарізаємо картоплю кубиками.
Цибулю і часник дрібно шаткуємо, моркву натираємо на тертці. Не обов’язково використовувати дрібну насадку, морква відмінно прожарюється часточками.
Інгредієнти для засмажки готові, залишилося лише попрацювати з болгарським перцем. Перець нарізаємо часточками, потім кубиками. Порада: не варто використовувати заморожений перець, після заморозки, він не тільки втрачає всі корисні властивості, а також має специфічний запах.
По закінченню 30 хвилин, дістаємо курячі стегенця з каструлі. У готовий бульйон покласти картоплю. Солимо, перчимо, додаємо улюблені трави. Я віддаю перевагу натуральним спецій, сьогодні це базилік. Накриваємо кришкою і приступаємо до обсмажування овочів.
У добре розігріту сковороду, я капаю трохи рослинного масла, зменшую вогонь до мінімуму. За допомогою кулінарної кисті розподіляю масло по всій поверхні, прибираю зайве. Не потрібно наливати «озеро» олії, адже ми готуємо корисне блюдо! В першу чергу обсмажую цибулю, часник до золотистої скоринки, безперервно помішуючи. З першим ароматом я додаю моркву. Перець я підсмажую на іншій сковороді на рослинному маслі. Процес смаження овочів займає близько 15 хвилин. Відставимо овочеве асорті в сторону після закінчення приготування.
Перевіримо наш бульйон і картопельку. Через 15 хвилин картопля перебувати в напівготовності, саме час засипати гречку. Унікальне злакова рослина не тільки корисне, але і просте у приготуванні. Варимо 10 хвилин на повільному вогні. Суп повинен трохи скипати.
Останнім етапом є додавання обсмажених овочів. Перед тим як додати до бульйону овочі, за допомогою ножа перевіримо картоплю. Картопля зварилася, гречка готова, додаємо зажарку, перемішуємо, закриваємо кришкою і даємо 5 хвилин нудитися на повільному вогні.
Вимикаємо плиту, додаємо свіжу зелень. Ароматний, корисний, в міру рідкий гречаний суп на курячому бульйоні з додаванням овочів – готовий. Як кажуть італійці: “Беліссімо!” Не забувайте харчуватися правильно і смачно.