Гречка — універсальна крупа за своїм призначенням. Можна приготувати велику різноманітність страв: суп, друге, навіть випічку.
Інгредієнти
Стегенця – 400 грам | |
Гречка – 1 стакан | |
Цибуля – 1 шт. | |
Масло рослинне – 1-2 ст. ложки | |
Кипяченная вода – 2 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Всі будинки зазвичай варять кашу з гречки. Готують в різних варіаціях. Рецепт, який ми в більшості випадків готуємо: гречка з стегенцями. Можна сказати, блюдо на швидку руку. Інгредієнти найдоступніші, приготування просте.
Покроковий рецепт
Збираємо всі інгредієнти. Нехай вони будуть разом.
Потім потрібно заготовити стегенця. Ріжемо їх на шматочки. У мене невеликі вийшли. Можна і більше.
Прибираємо м’ясо, хай постоїть. Далі очищаємо цибулину і шаткуємо. Готуємо глибокий сотейник або сковороду, прогріваємо масло, додаємо наш цибулю.
Як тільки цибуля набуде свою золотавість, можна додавати наші стегенця до нього. Шматочки треба обсмажити. Прикриваємо сотейник і робимо дрібний вогонь. Нехай наші м’ясні шматочки тушкуються.
Прочищаємо гречку, прибираємо все зайве і моєму її.
Висипаємо гречку в сотейник до м’ясних шматочках. Заливаємо кип’яченою водою. Необхідно, щоб вода повністю покрила. Сіль за смаком. Можна поперчити. Як тільки бульйон закипить, можна закрити, і нехай вариться гречка, приблизно 20-30 хвилин.
Гречка виходить смачною, просоченої бульйоном. Стегенця м’які і ніжні.
Можна подати з салатом, посипають зеленню. Всім приємного апетиту!