Грецький салат з оливками і бринзою
Інгредієнти
Помідори – 200 г (3-4 шт.) | |
Огірки – 200 г (2 шт.) | |
Солодкий перець – 100 г (1 шт) | |
Оливки – 1/2 банки | |
Бринза – 150 г | |
Цибуля – 100 г (2-3 шт.) | |
Зелень – за смаком | |
Оливкова олія – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Грецький салат знають і готують практично всі господині. І це, напевно, один з тих рецептів, на основі якого дуже важко імпровізувати. Але я часто помічаю, що гості викладають з традиційного “грецького” маслини, тому вирішила внести невеликі поправки в класичну рецептуру. Так як маслини – продукт “на любителя”, пропоную свій варіант салату з оливками, на мій смак цей салат цікавіше на увазі того, що кислуваті оливки добре поєднуються з овочами, а м’яка домашня бринза підкреслює незвичайний смак салату. Сподіваюся, вам сподобається моя ідея, і це блюдо приживеться на вашому столі!
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Помідори краще брати салатних сортів – вони більш м’ясисті і дають менше соку. Я взяла жовті і червоні – для краси. Ріжемо помідори полукружками, якщо помідори у вас великі, то четвертинками гуртка.
Огірки також ріжемо полукружками, не очищаючи від шкірки. Бажано брати молоді огірки.
Солодкий перець ріжемо уздовж навпіл, очистити від насіння і ріжемо ще раз навпіл уздовж. А далі – на смужки. Перець можна брати будь-якого кольору, красиво буде виглядати помаранчевий, а зелений перець більш ароматний.
Лук наріжемо півкільцями. Важливо, щоб цибуля нарізався в останню чергу, прямо перед додаванням в салат. Тоді з нього не зникнуть корисні речовини і характерний аромат.
Бринзу я беру домашню. Вимочуємо бринзу в холодній воді приблизно годину. Бринзу цілком можна вимочувати, але тоді салат солити не потрібно. Якщо ж бринзу вимочити, а овочі посолити,то смак буде більш рівномірним. Нарізаємо бринзу кубиками, приблизно 1,5 див.
У глибокій мисці добре перемішати і заправити всі овочі. Можна додати трохи спецій, наприклад сушений базилік. Солимо й додаємо оливкову олію.
Викладаємо салат на тарілку, кладемо зверху бринзу. З того моменту, як бринза потрапила в салат, не перемішуємо. В іншому випадку бринза буде кришитися і все це буде виглядати неакуратно.
Зверху рівномірно викладаємо оливки. У мене оливки, фаршировані болгарським перцем, дуже вдале поєднання. Традиційно грецький салат роблять з чорними маслинами, але мені подобається додавати оливки, це надає салату пікантний смак з невеликою кислинкою. Оригінальний грецький салат готовий, приємного вам апетиту!