Гриби гливи мариновані в банку до новорічного столу

Гриби гливи мариновані в банку до новорічного столу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти для маринування грибів…

Накрили відро кришкою, і з моменту коли закипить проварили сорок хвилин, туди ж кинули очищену цибулину, цибулю залишився такого ж кольору як і був, значить спокійно можна продовжувати далі.

Далі ми промили відварені гриби під проточною водою, знову поклали їх у відро. Потім приготували маринад з розрахунку на 1 літр сирої води додали вісім ст. л. оцту 9% , дві ст. л. цукру і одна ст. л. солі, кілька штук чорного перцю горошком, трохи гвоздики, три лаврового листа. Все це закипіло і проварили п’ятнадцять хвилин, потім поклали в стерилізовані баночки малого обсягу. Так як ми робили це до Нового Року, то залишили в емальованої каструлі, а якщо робити заготовки восени, влаштовувати як зазвичай і накрити чимось теплим.

А зараз це смакота буде чекати свого моменту.