Гриби смажені з сиром

Гриби смажені з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гриби нарізаємо не дуже дрібними шматочками. Уникаємо дрібної нарізки, щоб гриби не були сухуваті в готовому вигляді.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Хто не любить зовнішній вигляд смаженої цибулі, нарізку можна зробити дуже дрібним.

Сир натираємо на середній тертці. Сир краще брати твердих сортів для зручності подрібнення. Якщо хочеться зменшити калорійність страви, беріть сир з невисоким відсотком жирності.

Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Ступінь засмажки вибираємо самі. Я завжди намагаюся зменшити тепловий вплив на продукти, щоб зберігалися вітаміни.

Додаємо до смаженій цибулі гриби і майонез. Смажимо 10 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Майонез повинен повністю перемішатися з грибами. Додаємо сіль і перець за смаком.

Посипаємо гриби сиром, потім петрушкою. Накриваємо кришкою і ще кілька хвилин тримаємо на вогні, поки сир не розплавиться. Блюдо краще всього подавати гарячим, коли сирок ще тягнеться. Можна їсти цю страву як основне, з салатом, а можна подати як гарнір до м’яса.