Подавати грибну юшку рекомендується з свіжоприготованим домашнім хлібом, нарізаною городньої густою зеленню і сметаною.
Інгредієнти
лісові гриби сушені – 4 жмені | |
куряча грудка з шкіркою – 1 шт. | |
лавровий лист – 3 шт. | |
крупа перлова – 120 г | |
суміш з подрібнених перців і кам’яна тонкомолота сіль – за смаком | |
картопляні бульби – 3 шт. не дуже великі | |
м’яке вершкове і рослинне масло – для смаження, за смаком | |
цибуля салатний невеликий – 1 шт. | |
маленька морква – 1 шт. соковита |
Юшка, приготована з лісових грибів або печериць і курячого м’яса, виходить дуже смачною, ароматною і досить ситної. Подавати грибну юшку рекомендується з свіжоприготованим домашнім хлібом, нарізаною городньої густою зеленню і сметаною.
Покроковий рецепт
Гарненько промити перлову крупу, пересипати її в будь-яку глибоку тарілку і залити прохолодною водою, залишити перловку години на два для набухання, як тільки вона збільшиться в розмірі, перекласти її на друшляк.
У каструлю влити воду, на сильному вогні довести її до кипіння, зверху поставити друшляк з перловкою таким чином, щоб крупа не стикалася з окропом. Закрити друшляк кришкою і готувати перловку на пару приблизно півгодини до м’якості. Якщо на кухні є пароварка, то крупу до м’якості можна приготувати в ній, потрібно тільки насипати перловку попередньо в спеціальну насадку, потім встановити її в пристрій для приготування страв на пару.
Підготувати найкращу широку каструлю, влити в неї два літри відфільтрованої води, за смаком додати сіль, поставити посуд на сильний вогонь. Як тільки вода в каструлі почне інтенсивно кипіти, додати за смаком суміш з різних подрібнених перців, а також лаврове листя, потім покласти в посуд куряче філе і на слабкому вогні варити м’ясо хвилин тридцять.
Сушені лісові гриби промити і викласти в миску середнього розміру, залити киплячою водою (420 мл), закрити посуд з грибочками кришкою і відставити приблизно на п’ятнадцять хвилин.
Як тільки шматочки лісових грибів стануть більш м’якими і збільшаться в розмірах, (можна нарізати тонкими смужками), перекласти в окремий посуд і тимчасово відставити в сторону. Дістати з бульйону зварене куряче філе, дрібно нарізати її і прибрати в сторону, потім додати в каструлю з курячим відваром грибний настій, перемішати і довести до кипіння на помірному вогні. Додати в цю каструлю перловку, приготовану на пару, а також нарізані грибочки і подрібнене м’ясо свійської птиці, добре перемішати все і хвилин двадцять готувати на помірному вогні.
В цей же час почистити всі овочі зі списку і їх нарізати подрібніше, відправити у киплячу грибну юшку картоплю, перемішати і варити приблизно десять хвилин, підготувати сковорідку, прогріти в ній вершкове і рослинне масло, обсмажити моркву з цибулею. Через п’ять хвилин приготовану перекласти заправку в грибну юшку, продовжити процес готування цієї страви при закритій кришці.
Хвилин через десять перелити приготовану грибну юшку з куркою і перловкою в глибокі тарілки і подавати відразу ж до столу.