Грибний кіш

Грибний киш – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 400 F (200 С) градусів.

Приготувати тісто для кіша.
Борошно вищого сорту просіяти, змішати з дрібкою солі. Вершкове масло (або маргарин) нарізати на шматочки, викласти в муку. Масло порубати в крихту з борошном (Звичайно, зручніше за все робити це в камбайне). Злегка збити 1 куряче яйце. Влити збите яйце в «крихітку». Замісити тісто. Якщо тісто розсипається, можна додати трохи холодної води. З тіста повинен вийти куля. Готове тісто для кіша краще прибрати в холодильник на 10 хвилин. Потім тісто розстелити по формі, формуючи бортики (все це зручно робити руками). Випікати основу для кіша до золотистого кольору 10-12 хвилин. Дати охолонути. Духовку залиште включеним, збавивши жар до 325 F (160 С).

Підготуємо грибну начинку для кіша. У невеликій сковороді на середньому вогні розігріти 2 столові ложки оливкової олії. Додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і смажити його близько 6 хвилин (до м’якості). Потім додати гриби, довільно нарізані і продовжувати готувати ще 7-10 хвилин на невеликому вогні. Дати всьому охолонути.

Сир натерти на дрібній тертці (в даному рецепті краще використовувати сорти твердих сирів). Потім, збити яйця, молоко, чебрець, додати тертий пармезан. Все перемішати, приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Перекладіть гриби з смаженою цибулею в форму з пирогом (в основу для кіша), розрівняйте начинку. Залийте все яєчною сумішшю і випікайте в духовці протягом 30-40 хвилин на середньому рівні. Перевірити пиріг можна, встромивши зубочистку в середину пирога. Якщо вона виходить чиста, пиріг готовий.

Кіш подають як гарячим, так і холодним. Дуже добре йде з зеленим салатом. Приємного апетиту!