Сьогодні поділюся своїм рецептом смачного, ароматного, легкого, грибного супчика!
Інгредієнти
Гриби – 300-400 г свіжих або заморожених (печериці, лисички, білі та інші) | |
Картопля – 5 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Вершкове масло – 1 ст. л. | |
Лавровий лист – 2-3 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Сьогодні поділюся своїм рецептом смачного, ароматного, легкого, грибного супчика! Суп дуже простий у приготуванні, так би мовити, на швидку руку, а це важливо. Особливо він підійде всім, хто дотримується великого посту, треба лише не додавати вершкове масло. Нагадаю, що м’ясо, яйця, молочні продукти, тваринні жири виключаються повністю. А рослинне масло дозволяється вживати тільки по суботах, неділях та в дні пам’яті шанування святих.
Якщо Ви хочете приготувати світлий бульйон з тонким ароматом, краще взяти свіжі білі гриби. Якщо ж темний – то візьміть підберезники, підосичники, опеньки. Гриби можна попередньо обсмажити на вершковому маслі разом з луком, смак вийде ще більш насиченим. Грибний суп чудово поєднується з вершками, сметаною. Кількість інгредієнтів не вказано на 3-х літрову каструлю.
Покроковий рецепт
Цибулю дрібно покришити, обсмажити на вершковому маслі. Якщо Ви постите можна не смажити.
Поки цибуля смажитися, картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками.
Гриби добре промити, порізати навпіл і на брусочки. Закинути їх в киплячу воду, посолити, поперчити. Варити 20 хвилин. Свіжі гриби треба варити трохи довше.
Додати картоплю, варити 10-15 хвилин, залежно від сорту картоплі. Додати цибулю. Варити до готовності картоплі. В кінці приготування додати лавровий лист, але через 15 хвилин краще витягнути, тоді «грибний дух» залишиться в цілості. Якщо треба, досолити.
При подачі посипати зеленню і заправити сметаною.
Приємного апетиту!