Суп в нашій країні – перше основне блюдо. Без нього не обходиться не один сімейний обід. Рецептів цієї страви існує величезна безліч.
Інгредієнти
картопля – 3 шт | |
морква – 3 шт | |
перець болгарський – 1 шт | |
гриби – 50 гр | |
фарш – 100 гр | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком |
Ми будемо готувати грибний суп-пюре з м’ясними фрикадельками. Для супу нам знадобиться картопля, морква, перець болгарський, гриби, м’ясний фарш, сіль.
Покроковий рецепт
Найперше, що потрібно зробити: вимиємо і почистимо моркву і картоплю. Зробити це можна як за допомогою ножа, так і овочечисткою. На 3 порції достатньо буде по 3 зазначених овоча середнього розміру.
Потім моркву і картоплю ріжемо великими шматками, щоб зручніше було товкти.
Болгарський перець миємо, видаляємо плодоніжки, насіння і ріжемо так само великими шматками.
Всі порізані інгредієнти складаємо в каструлю, перемішуємо, заливаємо водою. Води наливаємо не багато, щоб наш суп вийшов не занадто рідкий. Варимо на середньому вогні до готовності овочів.
Поки варяться овочі, на сковороді обсмажуємо гриби. Я взяла лисички. Можна використовувати будь-які на свій смак. Гриби не різала, вони у мене дрібні. Якщо раптом у вас будуть великі – можна порізати.
Тепер готуємо фрикадельки. Я взяла свино-яловичий фарш, але можна використовувати будь-який, знову ж на смак. У фарш додаємо сіль і перець. Все добре перемішуємо.
Робимо м’ясні кульки, розміром 3-4 сантиметри
Фрикадельки готуємо окремо. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
Як тільки овочі приготуються, знімаємо їх з вогню, подрібнюємо до стану пюре. Для цього можна використовувати звичайну толкушку для пюре, а можна блендер. Я використовую блендер, їм швидше і зручніше. Якщо пюре вийшло густе, можна додати кип’яченої води і добре розмішати. Основа по консистенції повинна вийти, як сметана. Викладаємо суп-пюре на блюдо для подачі. Зверху кладемо фрикадельки і гриби. Прикрасити можна зеленню. Наш суп готовий. Приємного апетиту!