Грильяжні цукерки з арахісом

Грильяжні цукерки з арахісом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Арахіс (або будь-які інші горіхи) обсмажити і очистити від шкірки.

Очищені горіхи порубати ножем або подрібнити блендером. Повинні вийти шматочки різного розміру, але не горіхова мука!


У сковороду з товстим дном висипається цукор, виливається вода і оцет (лимонний сік). Суміш доводиться до кипіння і продовжує варитися до золотистого кольору.


В золотисту карамель висипаються горіхи, і сковорода труситься, що б всі горіхи були покриті карамеллю. Перемішувати не треба! Отримана суміш доводиться до кипіння двічі.

Потім, грильяжні цукерки з арахісом виливаються на плоску поверхню і, якщо потрібно, вирівнюються холодної ложкою. Коли цукерки почне застигати, ножем накреслити невеликі прямокутники. Потім, коли цукерки остаточно застигнуть, вони нарізаються по намічених лініях.

Подаються холодними. Приємного апетиту!