Яскраве і соковите блюдо китайської кухні не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана
Покроковий рецепт
На самому початку необхідно підготувати інгредієнти. Чистимо цибулю,моркву.З перцю видаляємо насіння. Цибулю нарізаємо великим 1-2 см кубиками, а моркву соломкою. Перець нарізати брусками. Свинину (обов’язково використовуємо не жирну,якщо є жирок – зріжте його)можна нарізати як кубиками, так і брусками 1-2 см довжиною.
Далі необхідно розжарити сковороду і обсмажити свинину на сильному вогні до апетитного золотистого кольору протягом 10-15 хвилин.
Поки смажиться м’ясо нам треба відварити рис. При варінні даної крупи воду солити не потрібно,тому що наша підлива буде і так солона.
Після обжарювання в м’ясо додаємо цибулю,накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин. Потім вогонь знову збільшуємо на 1 хвилину.
До цибулі і м’яса додаємо морковочку і так само тушкуємо, накриваючи кришкою. Вогонь не додаємо – морква не повинна бути обсмаженої, тільки тушкованою.
Слідом додається перець і відразу додаємо 400 грам холодної води. Накриваємо кришкою, додаємо вогонь на максимум і чекаємо, коли закипить.
Далі засипаємо приправа Knorr. Перемішуємо і якщо Вам здається,що підлива рідка,можна використовувати картопляний або кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо,посолити і поперчити за смаком. Накриваємо кришкою,ставимо на маленький вогонь і продовжуємо тушкувати протягом 7-10 хвилин. Все – страва Гулу Жоу готово. Подавайте ароматну свинину з рисом,присипавши зверху зернами кунжуту. Насолоджуйтесь!