Печінка курки вариться мало часу, тому зварити гуляш з нього можна дуже швидко і це відмінний варіант тоді, коли потрібно приготувати що-небудь “на швидку руку”.
Інгредієнти
Куряча печінка – 500 г | |
Картопля – 10 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Молоко – 0,5 л | |
Часник – 2 зубчики | |
Аджика – 1 ч. л | |
Сіль, зелень, приправа – за смаком |
Куряча печінка дуже корисна людям всіх віків, в ній багато вітамінів групи А, В і С, а також залізо, магній і фосфор.
На гарнір до курячої печінки можна подавати пасту, рис, овочі або гречку. У цьому рецепті на гарнір буде картопляне пюре.
Покроковий рецепт
Розморожуємо печінку, у сковорідку наливаємо масло, ставимо на вогонь і чекаємо поки сковорода нагріється. У розігріту сковорідку викладаємо печінку і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою.
На гуляш чистимо цибулю і моркву. Цибуля режим, а моркву тремо на тертці.
Чистимо і режим картоплю в каструлю, заливаємо її водою, солимо і ставимо варитися на плиту.
В печінку додаємо чайну ложку аджики, часник, цибулю, моркву і приправу до смаку. Тушкуємо все це під кришкою 10 хвилин.
Заливаємо все окропом, перемішуємо, додаємо зелень. Наливаємо половину чашки води в неї кладемо дві столові ложки борошна, перемішуємо все віночком до тих пір, поки всі грудочки не зникнуть. Акуратно вливаємо борошно в гуляш інтенсивно помішуючи. Після закипання варимо ще п’ять хвилин.
Гуляш готовий.
Кип’ятимо молоко. Після того як картопля звариться, зливаємо з неї воду, заливаємо кип’яченим молоком і товчемо до стану пюре.
Викладаємо пюре на тарілку і поливаємо його гуляшем.
Приємного апетиту!