Хачапурі

Хачапурі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ось вам гарна ідея до вечері, яка сподобається абсолютно всім. Хачапурі по-імеретинськи – це пиріг з дріжджового тіста з великою кількістю сиру сулугуні. Дуже простий у приготуванні, з’їдається на раз. Перший раз спробувала цей пиріг в Адлері і тепер часто балую свою сім’ю цим рецептом. Дуже раджу.

Інгредієнти

Борошно – 250 гр
Дріжджі – 1 ч. л.
Цукор – 1 ч. л.
Вершкове масло – 30 гр
Молоко – 50 мл
Вода – 100 мл
Сир Сулугуні – 250 гр
Жовток курячий – 1 шт.
Сіль – 1/4 ч. л.

Як приготувати Хачапурі

Покроковий рецепт


Отже, почнемо ми нашу готування з виготовлення тіста. У ємність висипаємо цукор, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Воду і молоко виливаємо в сотейник і нагріваємо. Рідина повинна бути приємною температури, інакше дріжджі не оживуть. Коли вона нагріється, додаємо цукор з дріжджами. Розтоплюємо масло і даємо йому охолонути.

У тарілку для виготовлення тіста просіваємо борошно і додаємо сіль. Робимо невелику ямку і вливаю дріжджі.

Вимішуємо масу, вливаємо розтоплене масло. Маса буде трохи липнути, це нормально і борошна більше не присипайте. У посудину, змащену маслом перекладаємо тісто. Затягуємо плівкою і прибираємо його підходити в тепле місце на 1 годину.


Сир тремо на середній тертці. Коли тісто підійшло, робимо коло і злегка проходимся качалкою. Сулугуні маємо в центрі пирога (трохи залиште для посипання) і прищипываем краю. Кладемо швом вниз і розрівнюємо руками і знову акуратно проходимся качалкою. Намагайтеся, щоб сулугуні був рівномірно розподілений по всій коржику. В центрі робимо маленький отвір, для виходу зайвої вологи.

Промазуємо жовтком і зверху залишився сулугуні. Поміщаємо в духовку на 15-20 хвилин.

Промазуємо ще гарячий пиріг, не шкодуйте. Прошу до столу, пиріг до вечері готовий.