Хачапурі з листкового тіста з сиром

Хачапурі з листкового тіста з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо в духовці і готування займе мало часу і зовсім не багато інгредієнтів.

Інгредієнти

сир – 200 гр
яйце – 1 шт
листкове тісто – 1 упаковка
соняшникова олія – 10 мл
борошно – 100 гр

Як приготувати Хачапурі з листкового тіста з сиром

Хачапурі грузинське національне блюдо, але їх люблять напевно у всіх країнах. У кожної нації є свій рецепт. У Грузії популярні Аджарські хачапурі, Мегрельские, Імеретинській, Гурійські. Сьогодні приготуємо хачапурі з листкового тіста. Хачапурі виходять смачними і апетитними.

Покроковий рецепт

Для початку зберемо все що треба для приготування хачапурі: яйце, розморожене тісто, соняшникова олія, борошно й сир.

Розкачуємо тісто товщиною 5мм і розділимо на квадрати 15×15.

Натираємо на тертці сир.

Відокремлюємо білок від жовтка.

Білок змішуємо з сиром.

Розподіляємо сир на квадратики.

Закриваємо тісто хачапурі у вигляді трикутника так, щоб краї не прилипали.

Хачапурі змащуємо жовтком.

Духовка повинна бути попередньо розігрітій до 200°. Холодний деко змащуємо олією. На нього викладаємо хачапурі. Запікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200°. Поки тісто в духовці, дверцята відкривати не можна! Коли тісто зарум’яниться – хачапурі готові.

Хачапурі їдять руками і його подають з таном, з чаєм або кавою, але деякі воліють пиво. Приємного апетиту.