Готуємо в духовці і готування займе мало часу і зовсім не багато інгредієнтів.
Інгредієнти
сир – 200 гр | |
яйце – 1 шт | |
листкове тісто – 1 упаковка | |
соняшникова олія – 10 мл | |
борошно – 100 гр |
Хачапурі грузинське національне блюдо, але їх люблять напевно у всіх країнах. У кожної нації є свій рецепт. У Грузії популярні Аджарські хачапурі, Мегрельские, Імеретинській, Гурійські. Сьогодні приготуємо хачапурі з листкового тіста. Хачапурі виходять смачними і апетитними.
Покроковий рецепт
Для початку зберемо все що треба для приготування хачапурі: яйце, розморожене тісто, соняшникова олія, борошно й сир.
Розкачуємо тісто товщиною 5мм і розділимо на квадрати 15×15.
Натираємо на тертці сир.
Відокремлюємо білок від жовтка.
Білок змішуємо з сиром.
Розподіляємо сир на квадратики.
Закриваємо тісто хачапурі у вигляді трикутника так, щоб краї не прилипали.
Хачапурі змащуємо жовтком.
Духовка повинна бути попередньо розігрітій до 200°. Холодний деко змащуємо олією. На нього викладаємо хачапурі. Запікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200°. Поки тісто в духовці, дверцята відкривати не можна! Коли тісто зарум’яниться – хачапурі готові.
Хачапурі їдять руками і його подають з таном, з чаєм або кавою, але деякі воліють пиво. Приємного апетиту.