Ханум – ситна страва, яке сподобається всій сім’ї. У нас начинка для ханума з картоплі і м’ясного фаршу.
Інгредієнти
Борошно – 2,5 склянки | |
Вода – 150 мл | |
Сіль – за смаком | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Картопля – 3 шт. | |
Фарш – 350 гр | |
Цибуля – 1 шт. | |
Перець мелений – за смаком |
Готується ханум на пару, на виході виходить дуже смачне блюдо: апетитне і смачне! Тісто для ханума можна використовувати пельменний, воно не обов’язково має бути замішаним на яйці, достатньо використовувати тільки борошно, воду, сіль і рослинне масло. Дані інгредієнти потрібно перемішати наступним чином: борошно просіяти, додати сіль (1 ч. ложку), влити рослинне масло і воду (прокип’ячену, охолоджену). Замісити тісто, яке не повинно липнути до долонь. Поки будемо готувати начинку, тісто прикрити рушником.
Покроковий рецепт
Очищаємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками, які складаємо в миску.
Додаємо м’ясний фарш, нарізаний шматочками цибулю. Солимо інгредієнти начинки, перчимо за смаком.
Перемішуємо, начинка готова.
Тісто ділимо на два (можна три) шматка. Розкачуємо шматок тіста в тонкий овальний пласт.
Поміщаємо на пласт половину (або третину) начинки рівним шаром.
Починаємо згортати пласт з картопляно-м’ясною начинкою в рулет, відразу защепляя кінці.
Форму для готування на пару змащуємо рослинним маслом. Викладаємо рулет з начинкою.
Готуємо ханум з картоплею і фаршем 40 хвилин на пару.
Подаємо з улюбленим соусом, розрізавши на порції. Пригощайтесь на здоров’я!