Ханум з картоплею і фаршем

Ханум з картоплею і фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ханум – ситна страва, яке сподобається всій сім’ї. У нас начинка для ханума з картоплі і м’ясного фаршу.

Інгредієнти

Борошно – 2,5 склянки
Вода – 150 мл
Сіль – за смаком
Масло рослинне – 2 ст. л.
Картопля – 3 шт.
Фарш – 350 гр
Цибуля – 1 шт.
Перець мелений – за смаком

Як приготувати Ханум з картоплею і фаршем

Готується ханум на пару, на виході виходить дуже смачне блюдо: апетитне і смачне! Тісто для ханума можна використовувати пельменний, воно не обов’язково має бути замішаним на яйці, достатньо використовувати тільки борошно, воду, сіль і рослинне масло. Дані інгредієнти потрібно перемішати наступним чином: борошно просіяти, додати сіль (1 ч. ложку), влити рослинне масло і воду (прокип’ячену, охолоджену). Замісити тісто, яке не повинно липнути до долонь. Поки будемо готувати начинку, тісто прикрити рушником.

Покроковий рецепт

Очищаємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками, які складаємо в миску.

Додаємо м’ясний фарш, нарізаний шматочками цибулю. Солимо інгредієнти начинки, перчимо за смаком.

Перемішуємо, начинка готова.

Тісто ділимо на два (можна три) шматка. Розкачуємо шматок тіста в тонкий овальний пласт.

Поміщаємо на пласт половину (або третину) начинки рівним шаром.

Починаємо згортати пласт з картопляно-м’ясною начинкою в рулет, відразу защепляя кінці.

Форму для готування на пару змащуємо рослинним маслом. Викладаємо рулет з начинкою.

Готуємо ханум з картоплею і фаршем 40 хвилин на пару.

Подаємо з улюбленим соусом, розрізавши на порції. Пригощайтесь на здоров’я!