Хашлама легко готується, але завжди виходить дуже смачною і наваристою.
Інгредієнти
Курячі стегна та гомілки – 2 шт | |
Цибуля – 2 шт | |
Перець болгарський 5 шт. | |
Картопля – 5 шт | |
Помідори – 5 шт | |
Часник – 2 головки | |
Петрушка і кінза – по 3 гілочки | |
Спеції – 2 чайні ложки | |
Сіль – 1/4 ст. л. | |
Вода – 1 скл |
Мені подобається ця страва, оскільки всі інгредієнти укладаються в каструлю і практично на 1 годину в неї можна не заглядати. Зазвичай для хашлама використовується баранина, але хто не любить смак даного м’яса або перебуває на дієті, може замінити баранину куркою або навіть кроликом.
Покроковий рецепт
Добре промиваю курячі частини і ріжу їх на шматки. Кісточки також використовую в приготуванні хашлама.
Поверх курки викладаю цибулю, порізану півкільцями.
Наступний шар – перець. Його ріжу соломкою.
Картоплю чищу і ріжу на шматочки розміром приблизно 3Х3 див.
Поверх картоплі ріжу помідори, зелену петрушку і кінзу. Любителі базиліка та інших пряних трав, також можуть додати їх. Часник ріжу і викладаю зверху картоплі. Завершальний етап – спеції. Я використовувала хмелі-сунелі, “Універсальну” приправу, мелений коріандр, паприку і сіль. кажуть, що в хашмале повинно бути 10 видів прянощів. Тому є місце для фантазії.
Все заливаю водою і ставлю на вогонь. Вода не повинна покривати овочі. Коли страва почне кипіти, зменшую вогонь до мінімального рівня і залишаю варитися хашламу на 1 годину.
Дуже важливий факт! Страва не потрібно заважати в процесі приготування. Протягом години звариться і м’ясо, і картоплю, тому не варто переживати про готовність якогось інгредієнта.